Γιατί διοργανώνουμε το Athens Wine Festival;

Το Athens Wine Festival είναι το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ στην Ελλάδα σχεδιασμένο για το νέο καταναλωτή κρασιού. Περιλαμβάνει οινικές & γευστικές απολαύσεις σε συνδυασμό με πολιτιστικά και συναυλιακά δρώμενα, έτσι ώστε να προσελκύσει και να συγκινήσει πέρα από τους ‘’υποψιασμένους’’ οινόφιλους, και το ευρύ κοινό.

Όραμα μας είναι να αναδειχθεί η Ελλάδα στο παγκόσμιο χάρτη σαν ένας τόπος παραγωγής εξαιρετικών και μοναδικών κρασιών στο μυαλό των οινόφιλων σε όλο τον κόσμο.

Πιστεύουμε ότι για να προωθήσουμε το ελληνικο κρασί στα πέρατα του κόσμου, πρέπει πρώτοι εμείς οι Έλληνες καταναλωτές να γίνουμε οι πιο ενθουσιώδεις φίλοι και γνώστες των δικών μας κρασιών. Και αμέσως μετά, κάθε ένας από τους εκατομμύρια επισκέπτες της χώρας μας να έχει εύκολη πρόσβαση στο καλό ελληνικό κρασί σε κάθε εστιατόριο, ταβέρνα και ξενοδοχείο. 

Η αποστολή μας είναι πρώτα από όλα να πληθήνει τους φίλους του ελληνικού κρασιού εντός κι εκτός Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στους νέους καταναλωτές, και έπειτα να προωθήσει την Αθήνα ως έναν πρότυπο οινικό και γαστρονομικό προορισμό στην Ευρώπη.

Για αυτό το λόγο δημιουργούμε αυτό το πρωτότυπο νεανικό festival ανάδειξης επώνυμων εμφιαλωμένων οίνων, φέρνοντας σε επαφή τους καταναλωτές με επιλεγμένες ετικέτες, σαγηνευτικά αρώματα και αυθεντικές γεύσεις

 

Η ομάδα του Athens Wine Festival

Eleftheria+Karyoti_AthensWineFestival.jpg

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΡΥΩΤΗ

Η Ελευθερία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Μάκρη. Είναι 32 ετών και τα τελευταία 8 χρόνια ζει μόνιμα στην Ολλανδία.

Μεγάλωσε φτιάχνοντας κρασί με την οικογένειά της. Σε αυτά τα πρώτα χρόνια μπήκαν οι βάσεις για την αγάπη της για το κρασί. 

Σήμερα, είναι επαγγελματίας του κρασιού με βάση το Ρότερνταμ. Σχεδιάζει και οργανώνει οινικά και γαστρονομικά events για καταναλωτές και εταιρίες. Ίδρυσε και ηγείται του το μεγαλύτερου international wine club του Ρότερνταμ με παραπάνω από 700 μέλη. Πέρυσι, ολοκλήρωσε το Level III in Wine & Spirits (WSET).

Πέρα από το κρασί, εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο χώρο της καινοτομίας, του customer experience και του μάρκετινγκ.   

Έχει ξεκινήσει και οργανώσει δεκάδες εκδηλώσεις με θέμα το κρασί, τη γαστρονομία, αλλά και την καινοτομία, και την επιχειρηματικότητα. 

Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω:

Email: eleftheria@winefestivalathens.com

T: +31 627840285

Facebook: Eleftheria Karioti

Instagram: @iamelef

LinkedIn: Eleftheria Karyoti

Skype: elef8er1a

axilleas+tsakos_AthensWineFestival

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΣΑΚΟΣ

Ο Αχιλλέας είναι 32 ετών και μεγάλωσε στη Νέα Μάκρη. Είναι οικονομολόγος (Β.Sc. & M.Sc.) και δραστηριοποιείται στο χώρο του κρασιού τα τελευταία 5 χρόνια.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε το Level II in Wine & Spirits (WSET), ενώ συνεχίζει να μαθαίνει για το κρασί.

Η αγάπη μου για το κρασί ξεκίνησε σαν εφηβικός έρωτας που για κάποιο ανεξήγητο λόγο η έλξη που μου προκαλούσε ήταν σχεδόν μαγνητική. Ακόμα θυμάμαι τη φιάλη Boutari Grand Reserve 1999 που όντας παιδί είχα αποθηκεύσει για να τη δοκιμάσουμε στο οικογενειακό τραπέζι 3 χρόνια αργότερα. Από τότε κάθε ευτυχισμένη στιγμή έχει συνδεθεί με μια φιάλη κρασί. Οι εμπειρίες και οι συγκινήσεις που μπορεί να αποκομήσει κανείς από το οινικό ταξίδι είναι πραγματικά μοναδικές και ανεπανάληπτες”.

Επόμενος στόχος: Ο επαναπροσδιορισμός του ελληνικού κρασιού μέσα από μια άλλη οπτική δύο νέων ανθρώπων με αγάπη για το κρασί και με κοινό στόχο και όραμα. Και τ΄όνομα αυτού: Athens Wine Festival 2020: Democratize Wine!

Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω:

Email: axilleastsakos@gmail.com

T: +30 6985757416

Facebook: Axilleas Tsakos

Instagram: @ax.tsakos

LinkedIn: Axilleas Tsakos

Skype: axilleas_tsakos